H M U . K M . U A

Будь-ласка, зачекайте. Йде завантаження сторінки

Звітує Студентське наукове товариство

Звітує Студентське наукове товариство

3 Червня, 2024 ХБМФК Comments Off

Напередодні Дня науки, який щорічно відзначається в Україні у третю суботу травня відбулася науково-практична конференція ІІ етапу конкурсу науково-дослідницьких робіт здобувачів освіти фахового коледжу.

Свої наукові роботи представляли 15 здобувачів освіти, які пройшли І етап відбору та чиї роботи отримали високу оцінку.

Позаду години пошуку цікавих тем для досліджень, актуальних проблем,що потребують негайного вирішення, фантастичних відкриттів, роздумів, сумнівів, сперечань, гіпотез, доказів – і врешті, презентація результату. За вимогами конкурсу-захисту наукової роботи дослідник повинен підготувати виступ з презентацією основних думок, які він хотів донести у своєму дослідженні.

Журі конкурсу, дуже представницьке, оцінювало представлені роботи за багатьма критеріями. Насамперед – актуальність теми, вибраної для дослідження та її розкриття. Тут усі дослідники виявились на висоті. Теми наукових робіт відображали сучасні проблеми та тенденції у фундаментальних, прикладних та медичних науках, торкалися важливих тем суспільного життя, здоров’я, безпеки та поведінки в умовах воєнного стану та надзвичайних ситуацій.

Журі високо оцінило такі роботи:

  • І місце: “Прикладні аспекти фармацевтичної хімії. Експрес аналіз аналгезивних лікарських засобів різної хімічної будови”. Данііл Пилипенко, науковий керівник Анна Панівник;
  • ІІ місце: “Визначення вмісту йонів плюмбуму у волоському горісі”. Ксенія Астраханцева, керівник Віталій Мельник;
  • ІІ місце: «Дослідження складу та сучасних аспектів приготування мазей промислового та екстемпорального виготовлення. Їх місце на сучасному фармацевтичному ринку”. Анастасія Романюк, керівник Світлана Мот;
  • ІІІ місце: “Характеристика, ідентифікація бромідів та їх застосування в медицині”. Єлізавета Танасійчук, керівник Анна Панівник;
  • ІІІ місце: “До питання про особливості мовної ситуації в Україні в ХІХ – ХХ століттях”. Мар’яна Тюріна, керівник Алла Петрова;
  • ІІІ місце: “Антропогенетика – ключ до пізнання». Юлія ЛОШАК, керівник Олена Мельник.

Оцінювася також рівень обізнаності здобувача освіти зі змістом вибраної теми, глибини знань, обсяг та якість опрацювання вибраних джерел, критичність думок, уміння аргументувати власні припущення, робити висновки, відповідати опонентам.

Присутні на конференції усіляко підбадьорювали виступаючих, аплодували вдалим виступам, дякували за проведену ними роботу.

У суботу, коли відзначався День науки, відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу. Директор фахового коледжу Іван Нагорний подякував здобувачам освіти, керівникам студентських робіт, організаторів конференції за проведену роботу та вручив грамоти та дипломи.