H M U . K M . U A

Будь-ласка, зачекайте. Йде завантаження сторінки

Як стати студентом коледжу

    Ви зараз тут
  • Головна
  • Як стати студентом коледжу

Ця інформація не для порожнього піару. Ми тут, щоб розповісти тобі про вірні кроки під час вибору професії та проходження вступної кампанії до коледжу. Адже так важливо знайти «професію душі», здобути її та насолоджуватися нею протягом усього життя.

Якщо ти випускник цього року і ще не дізнався, до якої професії маєш схильність, пройди профорієнтаційне тестування  на порталі www.hryoutest.in.ua  або іншому інформаційному ресурсі. Результат тестування буде одразу відправлений на електронну пошту, вказану при реєстрації.

Маємо надію, що визначена сфера професійної діяльності  – медична!

Найважчий крок – обрання спеціальності. Прикрість у тому, що за назвою спеціальності не все можна зрозуміти. Потрібно ознайомитись з наповненням освітньо-професійної програми. Окрім цього одна і та ж спеціальність може мати декілька освітньо- професійних програм, а отже і професій.

Коледж готує медичних фахівців за спеціальностями :

  • 223 Медсестринство, що містить  3 освітньо-професійних програми – «Сестринська справа» (професійна кваліфікація – сестра медична/брат медичний), «Лікувальна справа» (професійна кваліфікація – фельдшер). Вступ на ці програми здійснюється на базі загальної середньої освіти – 9 класів). Третя програма – «Акушерська справа» (професійна кваліфікація – акушерка/акушер) . За цією програмою вступ здійснюється  на базі повної загальної середньої освіти – 11класів.
  • 226 Фармація, промислова фармація. Освітньо-професійна програма «Фармація» (професійна кваліфікація – асистент фармацевта). Вступ на базі загальної середньої освіти – 9 класів.

Зауважимо, що зміст освітньо-професійної програми спеціальності у різних закладах освіти може відрізнятися. Тому слід звернути увагу на те, які дисципліни вивчаються, де можуть працювати випускники, яка професійна кваліфікація присвоюється тощо. Зазвичай освітньо – професійні програми розміщуються на сайті закладу освіти. Зверніть увагу на те, чи ця освітня програма акредитована.

І не важливо, у якому році ти закінчив школу. Важливо виконати усі вимоги, визначені Правилами прийому на навчання!

Не менш важливим є вибір закладу освіти. Перше враження може надихнути, але може і відштовхнути. Радимо почати із перегляду сайту. Ой-ой-ой… Ти ж уже тут. Сподобалось?. Правда, круто! Але це ще не все. Дізнайся більше тут.

Не сумніваємося, що ти обрав саме наш коледж для досягнення своїх мрій та кар’єрних амбіцій.

Починається напружена робота. Так, так, ми не помилилися. Потрібно ретельно готуватися до вступних випробовувань: по-перше, дізнатися з яких предметів і  як  вони будуть проходити, ознайомитись з програмами вступних випробовувань з окремих дисциплін. Їх можна знайти на сайті коледжу.

Принагідно повідомляємо, що вступники на базі 9 класів проходять вступне випробовування з дисциплін, вказаних у Правилах прийому, а вступники на базі 11 класів подають сертифікати ЗНО (НМТ), з дисциплін вказаних у Правилах прийому з врахуванням їх трирічного терміну.  Також ця категорія вступників може здавати вступні іспити за наявності відповідних дозволів та використовувати результати у різних комбінаціях. Уточнюйте цю інформацію у Правилах прийому!

Цей процес тривалий, відповідальний і дуже результативний. Бали, набрані на вступних випробовуваннях складатимуть твій конкурсний бал.

До речі, перед вступними іспитами ми проводимо консультації з дисциплін, які виносяться на іспит.

Ну що ? Готовий? Можна подавати документи. Перелік та терміни подачі документів – на інформаційній сторінці сайту. Ця сторінка стане для тебе головною, бо на ній викладатиметься «гаряча» інформація впродовж вступної кампанії.

Зауважимо, що заява на вступ подається тільки у електронному вигляді. Для цього тобі необхідно вміти створювати електронний кабінет і працювати у ньому. Радимо потренуватися, наприклад під час реєстрації на платформах улюблених ігор або шопінгу. Попереджаємо, що вступники, яким виповнилось 14 років повинні мати паспорт (ID картку). Подбайте про це уже зараз.

Далі час побіжить дуже швидко. І знаєте що головне – бали: скільки балів набрав на вступному іспиті, чи «приніс» із сертифікатом ЗНО (НМТ), чи додалися бали з врахуванням різних коефіцієнтів, чи неважливо скільки, аби пройшов поріг. Все порахується комп’ютерною програмою і складеться РЕЙТИНГОВИЙ СПИСОК. Радіємо за тебе, хто на початку списку і втішаємо тебе, хто опинився нижче – у тебе ще є шанс, адже ти можеш подавати декілька заяв і у різні терміни. Заспокоїтися можна лише тоді, коли побачиш своє прізвище у наказі про зарахування.

Все, ти-студент коледжу. Радо вітаємо тебе у нашій коледжній родині!